Howart Compliance hjalp Zen Finans med å sikre konsesjon for låneformidling

Howart Compliance hjalp Zen Finans med å sikre konsesjon for låneformidling

Zen Finans har nylig oppnådd konsesjon for låneformidling fra Finanstilsynet, i henhold til den nye Låneformidlingsloven. Vi i Howart Compliance er stolte av å ha spilt en nøkkelrolle i å støtte Zen Finans gjennom hele prosessen og sikre at de oppfylte de kravene som loven stiller.

Effektiv og verdiskapende compliance med Howart

Hos Howart Compliance er vår misjon å holde compliance-prosesser effektive, operative og verdiskapende. Gjennom vår ekspertise innen compliance og regtech har vi bistått Zen Finans med å navigere i et komplekst regulatorisk landskap, og hjulpet dem med å oppnå konsesjon for låneformidling under den nye Låneformidlingsloven.

Denne loven, som trådte i kraft i desember 2022 og var gjeldende fra 1. juli 2024, stiller omfattende krav til finansiell struktur, kompetanse og forretningsskikk for låneformidlere. Vi hjalp Zen Finans med å møte alle nødvendige krav, fra dokumentasjon til implementering av løsninger som forbedrer transparens og kundebeskyttelse.

Hvordan vi gjorde forskjellen

Vi i Howart kombinerer dyp innsikt i regulatoriske krav med forståelse for våre kunders behov. For Zen Finans leverte vi operasjonell rådgivning og løsninger som blant annet inkluderte:

  • Utvikling av robuste dokumentasjonsprosedyrer og rapporteringsrutiner i tråd med Låneformidlingsloven.
  • Rådgivning knyttet til finansiell struktur og god forretningsskikk.
  • Implementering av tiltak som sikrer bedre beskyttelse av kundedata, personvern og økt transparens.

Zen Finans om samarbeidet

Zen Finans er en av de største låneagentene i landet når det gjelder refinansiering (med og uten sikkerhet). De har lenge levert pålitelige og transparente tjenester til sine kunder, og deres arbeid med å bistå forbrukere i komplekse økonomiske situasjoner har gjort dem til en ledende aktør i markedet.

Mehran Zareie, styreleder i Zen Finans, sier dette om samarbeidet med Howart:

“Vi er svært fornøyde med samarbeidet med Howart. Deres kompetanse og innsikt har vært svært nyttig for å effektivisere prosessen med å få innvilget konsesjon hos Finanstilsynet. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Howart i fremtiden, og vi er sikre på at de vil være en viktig partner i våre kommende prosjekter.”

Konklusjon

Vårt samarbeid med Zen Finans er et godt eksempel på hvordan vi i Howart leverer skreddersydde compliance-løsninger som gir konkrete resultater. Vi er stolte av å ha hjulpet Zen Finans med å oppnå konsesjon, og vi ser frem til å støtte dem videre når de når nye milepæler i fremtiden.

LinkedIn

Contact us to hear more

Read our newest updates

Howart Compliance in the Media

Howart Compliance have entered the Norwegian debate in the media about the State of the Fintech industry. Joar Langeland is sharing some valuable insight on

Læs mere